18 Temmuz 2016 Pazartesi

NASCİTA MAKYAJ FIRÇALARI


Merhabalar :) Uzun bir aradan sonra tekrar blogumla ilgilenmeye devam ediyorum. Geçtiğimiz bayram döneminde birçok firmanın yaptığı gibi Doğuş Kozmetik de sitesindeki ürünlerde bayrama özel %40 a varan indirim yaptı. Bende makyaj fırçası delisi olarak hemen alışveriş heyecanına kapıldım diyebilirim.
Öncelikle Nascita 'nın yeni çıkan Ultra Soft Pro-touch Bamboo serisinin fırçalarını çok merak ediyordum.Fırçaların hepsini fikir sahibi olmak adına bir iki kere kullandım. Fotoğraflar fırçaları kullanım öncesinde çekildi. Aldığım ürünleri size sırasıyla anlatmaya başlıyorum.



TAMPON FONDÖTEN FIRÇASI


Aslında bu fırçayla ilgili kafamda soru işaretleri vardı. Başta alıp almamak konusunda kararsız kaldım. Çünkü kılları sık yapıda olmayan fondöten fırçaları ürünü dağıtamamakla birlikte yüzde fırça izi kalmasına neden oluyor. Ayrıca kılları ilk görünüşte o kadar yumuşak duruyor ki bu durum da kafamdaki düşünceleri destekler nitelikteydi.  Fırçayı paketinden çıkarttıktan sonra kıllarının beklediğim gibi seyrek olmadığını fark ettim. Önce BB cream uygulaması yaptım ve uygulamanın sonucunu gayet beğendim. Ardından yapısı ağır olan bir fondöten uyguladım . Uygulama sırasında fırça beni biraz uğraştırdı ama iş görür bir sonuç aldım. Net olarak söyleyebileceğim şeyler, fırçanın görümü çok şık ve ele alındığında hiç ağırlık yapmıyor. Çok hafif bir sapı var. Ben hafif yapılı ürünlerde uygulamasını çok daha başarılı buldum. Zaten koca bir yaz elim hep BB, CC cream lere gittiği için doya doya fırçayı kullanabilirim. Ayrıca toz ve krem allık uygulaması da yapabilirim ;) Sitede şu anki fiyatı 32.90 TL.




GÖZ FIRÇA SETİ


Sizde biliyorsunuz ki Türkiye'de çok fazla makyaj fırçası seçeneği yok. Olanlar ya pahalı ya da bizim istemediğimiz bir kalite de oluyor. Şu sıra göz makyajında moda olan karıştırma ve dağıtma akımını bu setteki fırçalarla rahatça yapabilirsiniz :) Kaşınızı doldurabilir , kirpik diplerinize far geçebilirsiniz. 
Bu setteki fırçalarda oldukca yumuşak ve hafifler.
Ayrıntıya girecek olursak yandaki görselde sağdan 1.fırça Mac217 , Sigma e25 e muadil bir fırça yapısına sahip. Gözün katlanma bölgesindeki farı rahatça dağıtmamıza yardımcı olacak bir fırça.
Yine sağdan 2.fırça ise ucu küt bir yapıya sahip olmasına rağmen bence bir önceki bahsettiğim fırçayla aynı işlevi görüyor.
3. sıradaki ise kalem uçlu fırça dediğimiz türden bir fırça. Üst ve alt kirpik diplerine koyu renkteki farları dağıtmak için oldukça ideal yapıda.
Kalan son iki fırça ise şekil olarak birbirlerine benzemekle beraber boyutları farklı olan fırçalar. Bu iki fırçayla kaşınızı doldurabilir , küçük boyutta olanla eyeliner çekebilir ve yine kirpik diplerindeki farları dağıtabilirsiniz.

Aslında sizde biliyorsunuz ki makyaj fırçalarının kullanım alanı çok çeşitlidir. Elinizdeki bir fırçayı kendi işlevinin yanında farklı işlevlerde kullanabilirsiniz :) Setin sitede şu andaki fiyatı 52.90 TL



FAR KARIŞTIRMA VE GENİŞ YAPILI KONTUR FIRÇASI

Nascita'nın siyah profesyonel fırça serisini çok seviyorum. Görseldeki solda olan fırçaların ikiside aynı . İndirimde bulunca fazladan aldım :) Farı çok güzel dağıtıyor. Ultra Soft serisinde olduğu gibi kılları oldukça yumuşak. Sitede şu an fiyatı 12.50 TL,
Sağ taraftaki kontur fırçasına gelirsek yıllar önce görüp almak istediğim MAC in 163 kontur fırçasına benzettim. Sitedeki fiyatı 32.75. MAC in kontur fırçasının 125 TL olduğunu düşünürsek arada epey bir fiyat farkı var .MAC in kontur fırçasını kullanma fırsatım olmadı ama Nascita'nın fırçasından çok memnun kaldım . Yanaklarıma ve burnuma krem ya da stick şeklindeki ürünü sürdükten sonra fırçayla dağıtıyorum. Sizinde benim gibi elmacık kemikleriniz belirgin değilse ve kontur yapmaktan hoşlanıyorsanız bu ürüne mutlaka bir şans verin , derim :)

Sevgiler,
Gizem